På tide jeg skriver litt her igjen, og hva er da bedre enn et slags nyhetsbrev? Så, her er en liten oppdatering på hva som har skjedd siden sist:

Jeg begynte å bruke Patreon i januar i år, uten å egentlig vite hva jeg drev på med. Så det har vært mye prøving og feiling, for å si det forsiktig. Men nå tror jeg at jeg har funnet en god balanse mellom det å gi støttespillerne mine gode fordeler og samtidig ha tid til å lage tegneserier. Den siste måneden har jeg økt trykket der i et tynt håp om å dra inn flere støttespillere. I skrivende stund er det 25 betalende medlemmer, men jeg skulle gjerne hatt flere. Noen ekstra har det blitt i oktober, og for de av dere som støtter meg er jeg veldig takknemlig. Inntekten fra Patreon er svært kjærkommen i en stram serietegnerøkonomi.

Egmont har tilbudt meg kontrakt for 2020 også, så det betyr at Kollektivet fortsetter på papir et år til, i samme omfang som i år. De slapp nettopp årets fjerde Kollektivet-album, Dristige drama, et album som dessverre ikke har så veldig mye nytt i seg. Årets julehefte, som kommer allerede 8.november, tok veldig mye tid å lage. Et problem dette året er at albumene kom litt tett, sånn at denne sommeren har vært et arbeidshelvete for meg. Men produksjonsplanen for neste år er adskillig bedre, og det betyr at jeg får mer tid til å fylle albumene med innhold.

En morsom ting: Albumet Dristige drama har blant annet tre striper der en av støttespillerne mine på Patreon er med!

Jeg har blitt bokhandler! Ja, hvem skulle tro det? Mitt gamle forlag mistet retten til å selge de tolv første Kollektivet-bøkene i sommer, og jeg har brukt en del tid å forhandle fram en avtale med dem om å overta noen av dem før resten ble destruert. De skulle selvsagt ha endel penger for det, så jeg hadde ikke råd til å overta veldig mange eksemplarer av hver bok. Men nå står det esker med bøker over alt hjemme hos meg, og de kan kjøpes signert på seriens nettside.

Apropos nettsiden, så tok det litt tid å omgjøre den til nettbutikk. Jeg er ingen webdesigner, men ved hjelp av ymse plugins og tweaking i WordPress har jeg fått satt opp en side som fungerer. Og i går begynte jeg å legge opp originale striper og forsider for salg også.

Kollektivet på engelsk, Chez Cuckoo, har også fått en butikk på nettsidene sine, der jeg kommer til å legge ut de digitale tegneserieheftene jeg lager for salg. Så langt i høst har jeg laget to stykker, det første en samling med Blacktööth, og det andre en samling med Kollektivet på engelsk. Jeg planlegger å utgi Blacktööth-hefte nummer 2 i løpet av november eller desember.

Heftene ligger også ute på Gumroad, DriveThruComics og Amazon, men alle disse skal selvsagt ha en del av kaka (særlig Amazon!), så jeg tenkte: Hvorfor ikke beholde hele kaka selv? Heftene koster lite og gir ikke mange kroner i inntekt. Men for meg er de gøy å lage, og jeg lærer mye om selvpublisering. Noe som kan komme godt med neste år.

Tegneserieromanen Interitum går sakte framover. Saktere enn planlagt på grunn av alt arbeidet med Kollektivet i sommer. Men jeg har nå søkt om diverse stipender i et håp om å få finansiert både arbeidet og utgivelsen, og målet er fortsatt å få den utgitt i løpet av neste år. Om jeg får noe av pengene jeg har søkt om vil det hjelpe meg å holde tidsplanen min. Om ikke, vel da tar det litt lengre tid. Men ut skal den, uansett.

Og helt til slutt: Det bebudede prosjektet Universum Timoris lever fortsatt, men har av naturlige grunner ikke blitt prioritert de siste månedene. Døgnet har tross alt bare 24 timer. Jeg jobber fortsatt med manuset og storyen, og jeg kan vel si såpass at dette blir episk og storslagent. Jeg er fortsatt ikke helt sikker på hvordan jeg skal publisere dette. I utgangspunktet trodde jeg at dette skulle bli en serie med tegneseriehefter. Men trykking og porto er dyrt, så jeg har også tenkt endel på nettpublisering, utgivelse av digitale tegneseriehefter, og etter hvert samle kapitler sammen til trykte bøker. Kanskje Kickstarter hadde vært tingen? Vel, dette ligger fortsatt et stykke fram i tid. Jeg prioriterer Interitum i første omgang.

Legg inn en kommentar