Lienbloggen har ligget brakk i det siste fordi jeg rett og slett ikke har følt jeg har hatt noe spesielt å dele. Jeg har lest bøker, hørt ny musikk, sett film og serier, men har liksom ikke orket å skrive om det her. Jeg har tegnet og skrevet, men tanken på å skulle blogge om det har blitt litt for mye, tror jeg.

Men lysten til å skrive her litt oftere igjen kommer visst med vårsola. Selv om det akkurat i dag pissregner utenfor vinduene.

En av de tingene jeg gjort er å presentere en ny tegneserie her på siden. I menyen har det i lang tid vært en «Kommer snart», ment for et annet prosjekt jeg har jobbet på i flere år. Akkurat dette står litt i stampe for tiden, så i stedet har jeg lagt inn tittelen «Interitum«.

Hva er så Interitum?

Interitum er en tegneserie jeg har syslet med en tid, og som jeg nå kan begynne å bli litt mer åpen om. Den ble omtalt som en «robotserie» i et intervju Empirix gjorde med meg tidligere i år. Og de som følger meg på Patreon har fått vite mer om hva dette går ut på. Men nå kan jeg avsløre at det er snakk om en tegneserieroman i svart/hvitt som jeg håper jeg skal ha klar for publisering om et år, eller deromkring. Jeg har begynt å legge ut diverse tegninger (karakterskisser, inspirasjonstegninger, etc) på Instagram, og mer vil dukke opp både der og på Facebook i tiden framover. Men jeg trenger å finansiere arbeidet med dette, og derfor deler jeg mest med de som støtter meg på Patreon.

Grunnen til at jeg lager Interitum er at jeg lenge har følt på at å bare jobbe med Kollektivet begrenser meg litt som tegneserieskaper. Jeg har mange andre historier jeg har lyst å lage, og som ikke passer inn i hverken Kollektivet eller andre sideprosjekter, som Blacktööth eller den nyere Ad Hoc (som er tilgjengelig for de som støtter meg på Patreon). Interitum er en idé jeg fikk før jul, og som rett og slett ikke lar seg gjennomføre på annet vis enn som en egen tegneserie.

Idéen kommer også fra et annet prosjekt jeg har på laptopen. En mye større tegneserie kalt Universum Timoris, der jeg foreløpig ikke har så mye håndfast jeg vil vise fram, men som jeg ser for meg vil bli en tegneserie jeg vil jobbe med i flere år. Interitum vil på mange måter bli en test for min egen del: Vil jeg klare å gjennomføre en stor tegneserie ved siden av det vanlige arbeidet jeg gjør? Er svaret ja, er veien åpen for Universum Timoris. Går Interitum på trynet … vel, da får vi se hva jeg gjør.

Jeg har ikke gått til hverken mitt nye forlag Egmont eller andre med denne ideen. Dels fordi dette er noe jeg må gjøre ved siden av det andre jeg gjør, og dermed foreløpig ikke ønsker noen ytre frister. Jeg vil bruke den tiden jeg trenger, og de fristene jeg gir meg selv på dette. Mange år som kommersiell serieskaper har også gitt meg mye kunnskap om seriebransjen, og jeg vil foreløpig ikke blande inn eksterne redaktører og andre som skal synse og mene noe om dette, og eventuelt presse historien inn i en eller annen bås. Den gamle underground-muskelen i meg har rørt på seg, jeg har en muligens nostalgisk og feilslått, men like fullt ektefølt idé om at jeg vil lage noe personlig, basert på kun mine egne vurderinger, og så får det briste eller bære. Det handler også om at jeg vil utfordre meg selv: Kan jeg lage en sammenhengende og godt gjennomført tegneserie helt på egen hånd? Med fare for å virke pretensiøs, så tror jeg at svaret er ja.

Når serien er tegnet vil jeg så ta en vurdering om hva jeg skal gjøre: Sende den inn til et forlag, eller finansiere en trykt utgave gjennom for eksempel Kickstarter. Her sitter jeg foreløpig på gjerdet.

Men manuset er i alle fall 99 prosent klart, layout og karakterdesign er noe jeg holder på med nå, og Interitum vil bli tegnet i løpet av året som ligger foran. Så får vi se hva som skjer videre. I verste fall blir den kun utgitt som en PDF, eller på nett.

Legg inn en kommentar