For første gang, tror jeg, har jeg laget en slags pressemelding som i dag er delt på sosiale medier. Her er den:

?KOLLEKTIVET TIL EGMONT I 2019

Etter 18 år er tiden kommet for Kollektivet å finne seg et nytt hjem. Serien startet i januar 2000 på forlaget Bladkompaniet, som like etter ble kjøpt opp av Schibsted. For noen år siden ble så alle tegneserieutgivelser hos dem overtatt av Vigmostad & Bjørke. Hele tiden har Kollektivet bare fulgt med på lasset, men denne høsten fant jeg ut at det var på tide å ta et aktivt valg om hvem som skal utgi serien min videre. Valget falt på Egmont Kids Media Nordic AS (Egmont Serie).
   Det ligger ingen dramatikk i overgangen fra min side. Tegneseriemarkedet i dag er annerledes enn da serien startet opp, og jeg fant rett og slett ut at Egmont er de som best kan ta vare på Kollektivet i tiden framover.
   Én viktig endring blir det: Kollektivet vil ikke lenger komme som eget blad i 2018. Betalende abonnenter som har penger til gode på abonnementet sitt, vil bli kontaktet av Vigmostad & Bjørke på begynnelsen av nyåret.
   I stedet for blad vil Kollektivet komme som egne album i løpet av 2019, med nye spesialhistorier og nye striper. Mye spennende vil skje i Kollektivet-universet framover, og jeg ser fram til å dele dette med dere i året som ligger foran.
   Med ønske om en god jul og et godt nyttår! ??
   Hilsen Torbjørn Lien

Så, hva betyr det i praksis for deg som leser serien min? Ikke så veldig mye, dersom du ikke er abonnent da. Kollektivet vil nemlig ikke komme ut som eget blad mer, så for de av dere som kjøpte bladet primært for biseriene, sorry.

(Nei, egentlig ikke så sorry for det. Leste du bladet mitt primært for biseriene og ikke for Kollektivet, så blir jeg bittelitt fornærmet. Blunkesmilefjes.)

I 2019 vil Kollektivet komme som seriealbum, og det blir mye Kollektivet å lese i hver utgave, ikke minst flere lange historier. Jeg ser virkelig fram til dette, og tror – i det kinkige markedet som alle trykte tegneserier opplever i dag – dette vil være det beste både for dere lesere og for meg som serieskaper.

Så, jeg er nå i gang med å planlegge, skrive og tegne ting som skal på trykk neste år. Ved siden av det som folk flest ellers driver med i disse dager: juleforberedelser. Bare ei uke igjen nå. Stort sett alle gavene er i boks, huset er ikke på stell, men hvilepulsen er relativt rolig til en mann på min alder og med min kondis.

Så med dette vil jeg gjenta det jeg skriver i pressemeldingen: Ha en riktig god jul og et godt nytt år alle sammen!

Legg inn en kommentar