Jeg har en god og en dårlig nyhet. Sommerferien er definitivt over og i skrivende stund er det stressa dager for min del. Årets julehefte skal dras i havn, og som vanlig er jeg muligens den norske serietegneren som er sist ute med å bli ferdig. Ikke spør meg hvorfor. Jeg bare er sånn.

Samtidig holder jeg en rekke forelesninger på høgskolen i Volda for animasjonsstudentene der. Dramaturgi og amerikansk tegnefilmhistorie. Okay, dette er forelesningsserier jeg har gjort i flere år, men jeg må bruke tid i forveien på å gjennomgå dem, gjøre endringer og oppdateringer, finne fram filmene jeg skal vise, etc. Så alt dette stjeler verdifull tid som jeg burde ha brukt på juleheftet. Men siden jeg ikke lenger er ansatt der, men leies inn som ekstern foreleser, må jeg stort sett bare akseptere de de tidspunktene jeg blir gitt.

Så da blir det mange lange dager og seine kvelder, og endel netter over tegnebord og foran dataskjermen fram til deadline om noen uker.

Men alt sammen er egentlig en gjentakelse fra tidligere år. August og september har i alle år jeg har laget Kollektivet vært «julemåneder» for meg. Så på en måte er både jeg og barna vant med det. Litt uvant for den nye kjæresten min da, men hun ser ut til å takle det godt, heldigvis.

Men det betyr ikke at det ikke er stressende nok.

Men altså, jeg sa jeg har en god og en dårlig nyhet. Her kommer den gode først:

Juleheftet blir som de siste årene 32 sider med helt nytt materiale. Ingen lang historie, men en rekke korte historier. Alle full av Jul, juleøl, nisseluer, juletrær og julestemning. Jeg fikk mye god tilbakemelding på heftet i fjor, så derfor gjør jeg samme greia i år. Jeg tror dere vil like resultatet. Jeg er i alle fall veldig fornøyd med manusene jeg har skrevet, og velger selvsagt å ignorere redaktøren min sin mail til meg etter at jeg hadde gitt uttrykk for min egen selvtilfredshet:

Snøft!

Nuvel.

Den dårlige nyheten?

Vel, dere får ikke kjøpt ei ny samlebok fra Kollektivet i år. Fjorårets bok «Formfulle høyder«, den tolvte i rekken, kom nemlig så nær opp til dagens produksjon at det rett og slett ikke finnes nok materiale til å fylle en ny bok denne høsten. Det er uvanlig, siden jeg i tolv år på rad har jobbet hver vår med å sette sammen en slik bok, og dermed hatt en julegave å gi familien.

Satser imidlertid på at bok nummer tretten kommer neste høst.

Så i år blir det nok bare sokker og skjerf fra meg til familien. Og et fantastisk godt juleheftet da.

Legg inn en kommentar