fbpx

Har vært noen travle uker her for meg, og mer travelt blir det framover. Nå liker jeg å ha mye å gjøre, men noen ganger, som nå, kan selv jeg bli litt overveldet.

Hadde nylig et svært vellykket opplegg på Bekkevoll barne- og ungdomsskole i Molde der jeg for fire åttendeklasser fortalte både om tegneserier generelt, og jobben min som tegneserieskaper spesielt.

Jobben på det som jeg kaller mitt “Store Hemmelige Prosjekt” (i menyen på siden her bare presentert som “Kommer…”) går langsomt framover. Dette er noe jeg har knotet med i mange år. Spesielt dette siste året har jeg fått gjort mye arbeid på dette innimellom det andre jeg driver med, og håpet er at jeg skal ha noe mer konkret å vise til innen sommeren. Hvorfor jeg foreløpig ikke har sagt noe om prosjektet? Vel, det handler om at jeg følger mine egne regler, og selger ikke bjørnen før skinnet er skutt. Eller noe slikt. Jeg syns det er flaut å presentere noe jeg jobber med for så å kanskje måtte trekke det tilbake. Dette prosjektet har nemlig så mange fallgruver og muligheter for å falle i fisk at jeg holder kortene ganske tett til brystet innen jeg er helt sikker på at det blir noe av. Og sjansen for det er fortsatt veldig stor. Det er noen få mennesker som vet om det, men disse vet jeg holder tett enn så lenge.

To andre og adskillig mindre prosjekter er også under veis. Det første, som er relatert til Kollektivet, sendte jeg inn til forlaget i går, og det går i trykken om ikke så lenge. Der er det bare forsiden som står igjen. Det andre prosjektet vil jeg foreløpig ikke si så mye om, men planen der er å være ferdig til juni, og går alt bra vil jeg dukke opp på Oslo Comix Expo med noe spennende under armen.

Tegneseriebladet Kollektivet rusler fortsatt, og akkurat nå er det deadline for blad nummer 4 som brenner under føttene mine. Med fare magesår (selv om jeg har kuttet ned på kaffeinntaket) skal jeg nok rekke det også. Jeg legger litt ære i det å rekke deadlines, selv om det koster meg både søvn, ryggsmerter, og de siste ukene: En irriterende og vond senebetennelse i tegnehånden.

For en drøy måned siden lanserte jeg dessuten Kollektivet på engelsk, under navnet Chez Cuckoo. På instagram er populariteten stigende, noe som selvsagt er gøy. Ikke så veldig mye arbeid kanskje, men det er jo en av mange ting jeg må tenke på. Og ja, så er det konfirmasjon i heimen om ikke mange uker, med tilhørende planlegging.

Herre, gi meg styrke, som det heter. Jeg kjeder meg i alle fall ikke om dagen.

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: